Agentschap Wegen en Verkeer

Signalisatie voor vrachtwagens aan werken op N17 in Puurs-Sint-Amands wordt aangepast: "Kan beter"

In de ruime omgeving van Puurs-Sint-Amands wordt de signalisatie voor zwaar vrachtverkeer aangepast voor de werken op de N17. De politie stelt vast dat veel vrachtwagens toch nog doorrijden. "Volgens de politie kan de signalisatie nog beter", zegt schepen voor Mobiliteit Anne De Ron (CD&V).

Maandag startte de heraanleg van de N17 in Puurs-Sint-Amands. Die werkzaamheden zullen in totaal 2 jaar duren. De weg wordt er volledig voor afgesloten. Er zijn plaatselijke omleidingen voor wie in Puurs-Sint-Amands moet zijn, maar doorgaand zwaar vrachtverkeer moet over een langere afstand omrijden, via de N16. De politie stelde de afgelopen dagen vast, dat veel vrachtwagens dat niet doen. 

"De politie is ter plaatse geweest en zij zeggen toch in de eerste plaats dat de signalisatie nog beter kan voor verkeer dat vanuit Dendermonde of van de A12 komt", zegt schepen voor Mobiliteit Anne De Ron (CD&V). "Daar zetten we nu op in, zowel met de aannemer als met het Agentschap Wegen en Verkeer, zodat het vrachtvervoer nog beter op de hoogte wordt gebracht." De eerste aanpassingen zouden intussen al moeten gebeurd zijn. 

Boetes

De politie zal de situatie ook opvolgen. "Er zijn ook altijd mensen die blijven proberen, die willen kijken tot waar ze kunnen rijden en of de weg echt wel afgesloten is. Hopelijk gaan die snel ontdekken dat dat wel degelijk het geval is. De politie is ook aanwezig om vrachtverkeer terug te sturen. Nu blijft het daarbij, later zullen er ook boetes uitgeschreven worden, als dat nodig is."

Meest gelezen