450 politiemensen vinden drugs, wapens en gsm's in gevangenis Hasselt tijdens grootscheepse zoeking

Een grote politiemacht heeft gisteravond rond 21 uur een zoeking gehouden in de gevangenis van Hasselt. 450 politiemensen doorzochten de gevangenis. Dat had te maken met een onderzoek naar het doorsluizen van verboden producten, zoals gsm's, drugs en wapens.

Dinsdagavond werd een grootschalige actie uitgevoerd in de gevangenis van Hasselt en dit op basis van jarenlange informatie over onregelmatigheden inzake het doorsluizen van verboden producten, zoals gsm-toestellen, drugs en keramische wapens die zowel een grote maatschappelijke als strafrechtelijke impact hebben.

Tijdens de inval werd de onderzoeksrechter vergezeld door het openbaar ministerie, de lokale politie LRH, de FGP Limburg, Leuven en Antwerpen en door de politieschool (PLOT). In totaal namen ongeveer 450 politieambtenaren deel aan de zoekactie, ondersteund door een 20-tal speur- en explosievenhonden. "De politiemensen hebben alle cellen doorzocht en dus niet enkel een aantal personen geviseerd", zegt Marijke Teunis van het Limburgs parket. "Dus het was een algemene sweeping."

De wantoestanden zijn groter dan eerst verwacht

"De wantoestanden namen nog grotere dimensies aan dan eerst verwacht", gaat Teunis verder. "Er werden verschillende voorwerpen in beslag genomen, waaronder gsm’s, drugs en voorwerpen die gebruikt zouden kunnen worden als wapen. Er zijn geen arrestaties verricht." 

De actie verliep zonder incidenten. Het onderzoek zal worden verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP).

Meest gelezen