Stad Lier financiert zelf extra zwembeurten voor kansarmen nadat private zwembaduitbater afhaakt

De stad Lier gaat zelf financieel bijspringen zodat houders van een UiTPAS met kansentarief toch 12 keer per jaar goedkoop kunnen zwemmen. De stad doet dat omdat zwembaduitbater LAGO vorige week besliste om veel minder geld te investeren in de zwembeurten voor kansarme Lierenaars.

De stad Lier gaat zo'n 1.300 euro extra uitgeven om te garanderen dat houders van een UiTPAS in een sociaal kwetsbare positie toch minstens 12 keer per jaar aan een goedkoper tarief kunnen zwemmen. Tot voor kort was dat nog 24 keer per jaar en deelden de stad en zwembaduitbater LAGO de kosten. Maar LAGO keerde vorige week zijn kar, en wil nog maar 5 beurten mee financieren. De stad Lier doet daarom een extra inspanning.

"Op het vlak van welzijn weten we dat vijf keer per jaar kunnnen gaan zwemmen te weinig is. Die mensen hebben recht op meer zwembeurten. Twaalf leek ons een correct aantal", zegt bevoegd schepen Ivo Andries (Open VLD). Een zwembeurt kost normaal 9,8 euro voor inwoners van Lier. Dankzij de vergrote inspanning van de stad en LAGO betalen houders van de UiTPAS slechts 2 euro.

Meest gelezen