Metrohalte Brussel-Zuid geëvacueerd na brand onder metrostel

In het Brusselse metrostration Brussel-Zuid is een brand uitgebroken onder een metrostel. Die wordt nu geblust. Dat zegt Walter Derieuw, de woordvoerder van de Brusselse brandweer. Het metrostation werd geëvacueerd en het verkeer op de lijnen 2 en 6 is stilgelegd tussen Kunst-Wet en Osseghem. Het tramverkeer is ondertussen hervat.

"Om 15.20 uur hebben we een melding gekregen van rookontwikkeling onder het metrostel", zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. "Het metrostation is geëvacueerd. De brandweer is ter plekke en blust de brand." Volgens Derieuw is er sprake van een ongeluk, en niet van kwaad opzet.

Het metroverkeer is stilgelegd op de lijnen 2 en 6 tussen Kunst-Wet en Osseghem. Het tramverkeer op de lijnen 3 en 4 is hervat. Het treinverkeer werd niet getroffen.

Meest gelezen