(c) KAA Gent

Supporters KAA Gent zamelen genoeg geld in voor 2 wooncontainers in Gents nooddorp in Turkije

Bij KAA Gent is de voorbije twee weken 8.000 euro ingezameld voor het nooddorp "Klein Gent" in Kirikhan. Dat is een regio in Turkije die zwaar getroffen werd door de aardbevingen van een maand geleden. Dat geld is genoeg om twee wooncontainers te kopen voor mensen die hun woning verloren zijn door de aardbeving.

Het bedrag van 8.000 euro is samengebracht door het collectief van verschillende supportersverenigingen, de supportersraad, de KAA Gent Foundation, en ook de club zelf. Het geld gaat naar "Klein Gent", een nooddorp waarvoor de Gentse organisatie Helping Hands Belgium twee weken geleden het initiatief nam. 

In dat nooddorp zouden 300 wooncontainers moeten komen om in totaal ruim 1.000 mensen onderdak te bieden, die dakloos werden na de aardbeving.

"We zijn trots dat we nu al een tweede woonunit kunnen kopen", zegt Wim Beelaert van KAA Gent Foundation

"We waren al trots toen we konden zeggen dat we de eerste waren die een woonunit konden betalen", zegt Wim Beelaert van de KAA Gent Foundation. "En nu kunnen we dus zeggen dat we ook een 2de kunnen bekostigen. Want zo'n wooncontainer kost 4.000 euro."

De Gentse organisatie Helping Hands Belgium is intussen bezig met de bouw van het nooddorp, en heeft al meer dan 100 wooncontainers aangekocht vanuit allerlei Gentse initiatieven. 

De thuiswedstrijd tegen het Turkse Basaksehir moet een golf van solidariteit tonen

Donderdagavond wordt het geld overhandigd in de Ghelamco Arena, vlak voor de heenmatch tegen het Turkse Basaksehir, in de achtste finales van de Conference League. "En dat wordt een symbolische avond die we in het teken willen zetten van solidariteit", zegt Beelaert. "Vanuit de verschillende supportersverenigingen zullen initiatieven komen om de slachtoffers van de aardbevingen te gedenken. Zoals velen weten, herdenken we in de 52e minuut van elke thuiswedstrijd onze overleden kameraden door "Mia" te zingen van de Gentse groep Gorki. Dan gaan de lampjes van de GSMs de lucht in. Dat zal nu ook gebeuren in het teken van de aardbeving. Maar al in de 4de minuut doen we het ook samen met de Turkse supporters, om de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te gedenken. Dat zal, laat ons hopen, een uniek verbindend moment zijn van alle supporters samen, waarbij de sportieve rivaliteit even opzij gezet kan worden, om samen solidair te zijn", besluit Beelaert. 

Meest gelezen