Radio 2

Ticketverkoop voor beklimmen van de toren van de kathedraal in Antwerpen is begonnen, goed voor 515 trappen

De ticketverkoop voor het beklimmen van de toren van de kathedraal van Antwerpen is begonnen. Na een restauratie van 4 jaar kan je de toren terug bezoeken. Het is een stevige klim van in totaal 515 treden. 

Vanaf vandaag kan je tickets kopen om de Onze-Lieve-Vrouwetoren van de Antwerpse kathedraal te beklimmen. Na een restauratie van 4 jaar is het opnieuw mogelijk om de toren te bezoeken. Samen met een stadsgids ga je 90 meter hoog en doe je in totaal 515 trappen. Helemaal boven kan je uitblazen en genieten van een uniek uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Bij helder weer zou zelfs het Atomium van Brussel zichtbaar kunnen zijn.

BEKIJK - "De Onze-Lieve-Vrouwetoren is de mooiste toren van België, zelfs van de hele wereld", zegt stadsgids Antoon Livens in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Voor de beklimming in de toren begint, is er eerst nog een korte rondleiding in Museum Vleeshuis. Tijdens die rondleiding krijg je uitleg over de geschiedenis van de toren en leer je hoe de grote bronzen klokken gemaakt worden. Na de rondleiding door het museum, start de beklimming van de toren. Onderweg stopt de gids een aantal keren om informatie te geven over de 11 grote luidklokken en de 49 beiaardklokken. Op die momenten kan je ook even op adem komen.

Een van de grote beiaardklokken in de toren
Radio 2

“De Onze-Lieve-Vrouwetoren zit in het hart van elke Antwerpenaar", vertelt schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA). "De kathedraaltoren beklimmen is zonder enige twijfel een unieke ervaring. Trede na trede ontvouwt zich het verhaal van de klokkentoren, zijn veelzijdige functie als brandwacht en uitkijktoren, en de impact ervan op het dagelijkse leven van de Antwerpenaar. De beklimming is een steile, maar fascinerende wandeling door eeuwen Antwerpse geschiedenis.”

Je kan de rondleiding volgen van 1 april tot en met 1 oktober, op zaterdag en zondag. Er zijn maximaal 15 personen per rondleiding en het kost 14 euro. Tickets kan je hier bestellen.

Meest gelezen