Zo zal de Rijksweg er uit zien na de werken

Werken vernieuwing Rijksweg Lanklaar maandag van start

Op maandag 13 maart starten de eerste werken voor de vernieuwing van de Rijksweg in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). De werken vinden plaats tussen de Boslaan en Rachels. Om problemen te vermijden zal het Agentschap Wegen en Verkeer in verschillende fasen werken. Maandag beginnen ze met de fietspaden. 

Vooraleer de fietspaden een opknapbeurt krijgen, zullen er bomen gerooid worden. Hier blijft de hinder nog beperkt. Later worden ter hoogte van de werfzone de pechstrook en het fietspad kort afgesloten. Via een mobiele werfsignalisatie kunnen de fietsers via de rechterrijstrook veilig voorbij fietsen. 

Belangrijke vernieuwing

“De vernieuwing van de Rijksweg tussen de Boslaan en Rachels is een groot en ingrijpend project dat enkele jaren in beslag zal nemen. Door in fases te werken, milderen we de hinder. De werkzone wordt immers stuk na stuk telkens zo beperkt mogelijk gehouden, om zowel de doorstroming voor het verkeer als de hinder voor de omwonenden te beperken”, vertelt Lydia Peeters, minister van Mobiliteit en Openbare Werken (Open VLD). “Eerst worden de nutsleidingen in de bermen ongeveer een jaar lang vernieuwd, met enkel plaatselijk hinder. Daarna vernieuwen we de Rijksweg in rijrichting van Maasmechelen in verschillende delen. Daarna volgt rijrichting van Maaseik. Ten slotte vormen we het kruispunt met Rachels om tot een keerpunt.”

Begin april is het aan de nutsmaatschappijen om te werken aan de westzijde van de weg. Ze zullen tot het voorjaar van 2024 de kabels en leidingen vernieuwen. Daarna komen de riolerings- en infrastructuurwerken. 

Meest gelezen