Radio 2

Stad Antwerpen plant dit jaar nog 6 hectare nieuwe bomen: "Natuurlijke airco is belangrijk"

De stad Antwerpen zal dit jaar in totaal 6,4 hectare aan nieuwe bossen aanplanten, goed voor 15.000 bomen en struiken. Vandaag startte de aanplant in Wilrijk op een oude landbouwgrond. Later volgen er ook nog kleinere bossen in Berendrecht, Ekeren en op Linkeroever.

In Wilrijk is de stad Antwerpen donderdag begonnen met het aanplanten van 5000 bomen. Het nieuwe bos komt in voormalig landbouwgebied dat het stadsbestuur speciaal voor de aanleg gekocht heeft. 

"We zijn een heel dichtbebouwde stad, dus het is een grote uitdaging om bossen te kunnen planten. We hebben niet zomaar openliggende gronden die klaar liggen om beplant te worden", zegt schepen van Groen Els van Doesburg (N-VA). "We gaan echt op zoek naar stukken grond waar we nog bos van kunnen maken. Daar krijgen we binnenkort trouwens een Europese prijs voor."

Door de opwarming van het klimaat is de natuurlijke airconditioning van een bos heel belangrijk

Els van Doesburg (N-VA), schepen van Groen in Antwerpen

Natuurlijke airco

In totaal wil de stad zo'n 6,4 hectare aan gronden beplanten met nieuwe bomen en struiken. Na de 5.000 bomen in Wilrijk volgen binnenkort kleinere lappen grond in Ekeren, Berendrecht en op Linkeroever. "We willen zorgen voor zuivere lucht, fijn vertoeven en verkoeling. Zeker gezien de opwarming van het klimaat is zo'n natuurlijke airconditioning van een bos heel belangrijk", besluit Van Doesburg.

Radio 2

Meest gelezen