Videospeler inladen...

Dode bij brand in woonzorgcentrum in Evere, 17 personen bevangen door rook

Bij een brand in een woonzorgcentrum in de Jean-Baptiste Desmethstraat in Evere is een bewoonster om het leven gekomen. Dat meldt de brandweer. Zeventien mensen bevangen door de rook. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis voor verzorging, het gaat om iemand van het personeel en de politie.

De brandweer werd omstreeks 20.30 uur gisterenavond opgeroepen voor de brand in het woonzorgcentrum. Die brand bleek te woeden in een kamer op de tweede verdieping van het gebouw. Omwille van de rookontwikkeling werden ook de derde en vierde verdieping deels ontruimd. 

"Enkel de personen die rook hadden ingeademd of die angstig waren, werden geëvacueerd", zegt woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw. "De andere bewoners konden in hun kamers blijven, met de ramen open."

Medische post

Later vandaag maakte de brandweer bekend dat er bij de brand één dodelijk slachtoffer is gevallen. Het gaat om de bewoonster van de kamer op de tweede verdieping, waar de brand is uitgebroken. De vrouw is overleden in haar slaap. Het duurde even voor haar familie op de hoogte kon worden gebracht. 

Bij de brand raakten ook zeventien personen bevangen door de rook. Vijftien van hen konden ter plaatse verzorgd worden in een vooruitgeschoven medische post, de twee anderen werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

"Het gaat om iemand van het personeel en een inspecteur van de lokale politie Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node)", aldus de brandweerwoordvoerder. "We willen hen expliciet bedanken voor hun hulp en wensen hen een spoedig herstel toe." In totaal zijn twee kamers onbewoonbaar door de brand. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. 

Brandweer Brussel

Meest gelezen