© Jakob Van Damme in opdracht van Koffie Rombouts

Gentse Zara De Vos is beste junior barista van het land

 

De beste Belgische junior barista komt uit Gent. Zara De Vos, die in hoteschool Ter Groene Poorte in Brugge studeert, werd eerste in de Belgian Junior Coffee Ambassador-wedstrijd voor jonge barista's. Het is een onderdeel van een koffie-opleidingsprogramma voor Belgische hotelscholen. 17 leerlingen deden mee aan de wedstrijd. Ze moesten verschillende soorten koffie maken voor een jury. Zara kwam er als beste uit en mag met haar leraar naar koffieland Brazilië. 

Zara De Vos uit Gent is 17 jaar en mag zich een jaar lang Belgian Junior Coffee Ambassador noemen. Ze won de 12e editie van de wedstrijd in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Er deden 17 studenten mee uit verschillende Belgische hotelscholen. 

De leerlingen moesten voor een professionele jury vier espresso's, vier cappuccino's en twee slow coffees bereiden, allemaal volgens de regels van de kunst. Daarna deden de kandidaten nog een smaaktest. De jury bestond uit nationale en internationale kampioenen in hun koffiespecialiteit en experts van Michelin-sterrenzaken. De hoofdprijs is een reis naar Brazilië, het koffieland bij uitstek. Zara mag er met haar leraar naartoe.  

© Jakob Van Damme in opdracht van Koffie Rombouts
© Jakob Van Damme in opdracht van Koffie Rombouts

Meest gelezen