Maarten De Cock

't Festival in Tervuren heeft eindelijk locatie gevonden: "Moeten uitwijken naar Vossem"

Twee maanden voor 't Festival in Tervuren plaatsvindt, hebben de organisatoren een locatie gevonden: de oude voetbalvelden in deelgemeente Vossem. De artiesten waren al geboekt, maar de locatie ontbrak nog nadat het festival kon niet meer doorgaan op de Berg van Termunt, waar het vorig jaar doorging. 

Bart Peeters & De Ideale Mannen, Guy Swinnen, Average Rob en Omdat Het Kan Soundsystem en Mike Push: allemaal staan ze op de affiche van 't Festival in Tervuren. Maar waar deze artiesten zouden optreden, dat was nog niet geweten tot nu. De organisatoren van het driedaagse festival moesten op zoek naar een nieuwe locatie, nadat ze niet langer terecht konden op de Berg van Termunt in Tervuren, waar het vorig jaar plaatsvond. 

Door de geplande werken aan de voetbalinfrastructuur van KV Tervuren-Duisburg op de Berg van Termunt zoekt de organisatie van ’t Festival al langer naar een nieuwe plek. En die hebben ze nu gevonden: de twee voormalige voetbalvelden aan de Dorreweg in Vossem, die vroeger dienst deden als oefenterreinen voor voetbalclub Greunsjotters Vossem.

Circulatieplan en gratis tickets om buurtbewoners te paaien

"Het festival zal nu doorgaan op de oude voetbalvelden in Vossem", vertelt organisator Andy Wouters. "We wilden graag in Tervuren zelf blijven, maar daar was echt geen locatie die groot genoeg was. Maar we zijn blij met de locatie die we nu gevonden hebben in deelgemeente Vossem."

"De buurtbewoners in Vossem werden op de hoogte gebracht met een brief en ze krijgen ook gratis tickets. "We gaan werken met een circulatieplan, om de straten niet te verzadigen met auto's. We gaan nooit voor iedereen goed kunnen doen, maar we gaan het wel proberen." 

Het festival gaat door van 5 tot 7 mei. Per dag worden 5.000 bezoekers verwacht.

Meest gelezen