Radio 2

Lichaam van vermiste Valentin in water teruggevonden, het parket onderzoekt hoe hij overleed

 

Het parket Oost-Vlaanderen heeft een wetsdokter en het lab aangesteld om te onderzoeken hoe de jongeman is overleden. Rond de middag hadden duikers van de civiele bescherming de 23-jarige Valentin uit Waals-Brabant teruggevonden in het water van het Handelsdok in Gent. Sinds vrijdagnacht was hij vermist, toen hij vertrok aan een nachtclub in de buurt. 

Alain Remue van de Cel Vermiste Personen: "Ik kan bevestigen dat we rond de middag het lichaam hebben teruggevonden van Valentin. De duikers van de civiele bescherming hebben hem gevonden in het water van het Handelsdok, vlak bij de voetgangers- en fietsersbrug. We hebben de familie onmiddellijk ingelicht." De familie van de jongeman was in Gent om de zoekacties op te volgen. Die waren gestart nadat de jongen was verdwenen aan de Nieuwe Vaart, vlakbij. 

"Over de doodsoorzaak kunnen we nog niets zeggen"

Hoe en waar Valentin in het water terechtgekomen is, kan nog niemand zeggen. "Het is nog te vroeg om daarover uit te weiden", zegt Remue, "voor de sereniteit naar de familie toe." Het zou volgens enkele bronnen wellicht om een ongeval gaan. Er is een wetsdokter aangesteld om het lichaam te onderzoeken.

De jongeman verdween vrijdagnacht, toen zijn vrienden zonder hem binnengingen in de nachtclub Kompass Club aan de Nieuwe Vaart. Hij was te dronken om binnen te mogen, en vertrok alleen. Daarna was van Valentin geen spoor meer. Maandagochtend hebben tientallen politiemensen dan de oevers van de Nieuwe Dokken afgezocht en vloog een helikopter over de zoekzone. Dinsdag werden drie boten met sonarmateriaal ingezet en twee duikteams, maar zonder resultaat. Ook in en rond de nachtclub werd gezocht, maar zonder succes. Gisteren concentreerde de recherche zich op camerabeelden langs het traject dat de man afgelegd kan hebben. En vandaag werd opnieuw gezocht met bootjes en duikers van de civiele bescherming. Zij vonden zijn lichaam rond de middag terug. 

Meest gelezen