Foto: Google Maps

Drukste kruispunt Turnhoutse ring 3 dagen onderbroken tijdens paasvakantie, ziekenhuis Sint-Elisabeth blijft bereikbaar

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat werken uitvoeren aan het drukste kruispunt van de Turnhoutse ring met de Steenweg op Zevendonk en Graatakker. Het wegdek is aan een grondige vernieuwing toe. De werken vinden plaats van 3 tot 5 april, tijdens de paasvakantie. Het kruispunt is dan volledig onderbroken, al zal het ziekenhuis Sint-Elisabeth bereikbaar blijven.

Tijdens de paasvakantie, van maandag 3 tot en met woensdag 5 april, vinden er werken plaats op het kruispunt van de Turnhoutse ring (Parklaan, R13) met de Steenweg op Zevendonk (N19) en Graatakker. "Het asfalt is in slechte staat en aan een grondige vernieuwing toe", vertelt Stefanie Nagels van het Agentschap Wegen en Verkeer. In 2021 vonden er al werken plaats op dat kruispunt om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De werken vinden in de paasvakantie plaats om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken op het drukste kruispunt van de ring. "Al verwachten we toch ernstige hinder. Het kruispunt wordt drie dagen volledig afgesloten en doorgaand gemotoriseerd verkeer op de ring is niet mogelijk tussen het kruispunt met Steenweg op Gierle (N140) en het kruispunt met de Steenweg op Turnhout (N18)." 

In beide richtingen is er een omleiding via de E34, tussen de op- en afrittencomplexen van Turnhout-West en Oud-Turnhout. Fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt niet oversteken tijdens de werken, maar kunnen met de fiets aan de hand rond de werfzone passeren.

Sint-Elisabethziekenhuis

Het kruispunt wordt vaak gebruikt om naar het Algemeen Ziekenhuis Turnhout, campus Sint-Elisabeth te gaan. "Het ziekenhuis blijft steeds bereikbaar", aldus Nagels. "Zowel voor bezoekers als voor ambulances. Voor bezoekers die met de wagen komen, is er een lokale omleiding vanaf de Steenweg op Gierle. Vanuit Oud-Turnhout neem je best de E34 en de afrit Turnhout-West om zo de Steenweg op Gierle te bereiken. Bezoekers die het ziekenhuis verlaten, doen dat via de Rubensstraat en de Parklaan."

Meest gelezen