West-Vlaamse Delhaizes doneren meer voeding aan Armoede Vlaanderen door staking

Door de staking van het personeel in de Delhaize-winkels dreigt veel voedsel door de sluiting de houdbaarheidsdatum te overschrijven en de winkels doneren het dan aan Armoede Vlaanderen, dat voedselpakketten uitdeelt aan mensen in armoede.

"Vandaag zijn we bij de Delhaize in Izegem een hele vracht mogen gaan ophalen", zegt Magina Verstraete van Armoede Vlaanderen. "Groenten en fruit, charcuterie, een assortiment kazen, yoghurt, sandwichen, paaskoeken en chocolade,... Het aanbod was enorm en daar zijn wij uiteraard heel tevreden mee." 

Ook de winkels in Kortrijk en Wevelgem doneren de laatste dagen gretig. "Dat maakt de mensen echt blij. Hun gezichten spreken boekdelen als ze hun pakket komen afhalen. Het gaat vooral om zaken die de mensen die het niet breed hebben zich anders niet kunnen veroorloven. Chocolade van de bekende merken of bereide maaltijden, dat zit anders niet in onze pakketten." 

"De voeding dreigt anders de houdbaarheidsdatum te overschrijden, maar dat vinden de mensen niet erg. Ze zijn dat gewoon. Met de ingrediënten maken ze alles de dag zelf nog klaar en dat stoppen ze dan in de diepvries." 

Meest gelezen