Foto Peter Malaise

Nieuwbouwproject op markt Ronse behoudt historische gevel van postgebouw, vredegerecht en belastingen

Aan de markt in Ronse moeten het gebouw van Bpost, het vredegerecht en de belastingdienst wijken voor een groot privé bouwproject. Maar de voorgevels van de gebouwen blijven behouden omdat ze een historische waarde hebben. 

Er komen 38 appartementen en 3 winkelruimtes op het marktplein in Ronse. Die komen op de plaats waar een groot historisch gebouw staat waar Bpost, het vredegerecht en de belastingdienst gevestigd waren. De stad wilde graag de historische gevel van het gebouw behouden. Voor de projectontwikkelaar kan dat. Achter de gevel wordt alles afgebroken, ook de kelders. In de plaats komen behalve de appartementen en winkelruimtes ook nog een ondergrondse parking en een fietsenstalling. 

Straat verlegd

Aan het gebouw paalt het overdekte Anseelestraatje. Het heeft de naam van een 'pisstraatje' te zijn. Dat komt nu op privégrond en het wordt verlegd en verbreed. Het zal ook niet meer overdekt zijn. Het uitzicht vanaf de Markt op de Oude Vesten en de Sint-Martinuskerk moet er mooier door worden. De bouwvergunning voor de werken is in orde, wellicht starten de werken nog dit jaar.

Meest gelezen