google street view

Nieuwe camperplaats in Melveren bij Sint-Truiden

Er komt een nieuw terrein voor campertoeristen in Sint-Truiden. Dat meldt het Belang van Limburg vandaag. Een privé-investeerder wil het oude voetbalveld in het centrum van Melveren, vlak naast het parochiaal centrum, omvormen tot een familiecamping voor 37 camperwagens. 

“Sint-Truiden heeft echt nood aan een degelijke camperplaats”, zegt Nina Kvikvinia, schepen van toerisme (N-VA). “We zijn een bloesemstad en krijgen in april veel bezoekers. Voor hen is er een ruim aanbod aan hotels en B&B’s, maar een goed uitgebouwde camperplaats ontbreekt. Daarom zijn we blij dat een privé-investeerder dit terrein wil ontwikkelen.”

Vorig jaar konden campertoeristen nog terecht aan het kasteel Ter Biest. Maar daar wordt gewerkt en dus is dat terrein niet meer beschikbaar. En een grasveld langs de Hasseltsesteenweg, dat dienst deed als tijdelijke camperplek, raakt niet op tijd gebruiksklaar. 

Campertoeristen kunnen dit voorjaar al gebruik maken van de camperplaats in Melveren, weliswaar zonder voorzieningen zoals water en elektriciteit. Die werken kunnen pas beginnen als de vergunningsprocedure helemaal rond is. 

Meest gelezen