© Pexels

Parket waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als bankier en aan huis komen, al 5 mensen opgepakt

 

Het parket van Oost-Vlaanderen waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als bankier. Ze viseren oude alleenstaanden, en maakten al slachtoffers onder meer in het Waasland en de Vlaamse Ardennen, maar wellicht op nog meer plaatsen. Er werden al 5 mensen opgepakt, maar het zou kunnen dat het om een grotere bende gaat.

Volgens het parket van Oost-Vlaanderen zijn oplichters aan het werk die zich voordoen als bankier. Ze gaan steeds op dezelfde manier te werk: ze bellen oudere alleenstaande mensen op en vertellen dat er fraude werd gepleegd met hun kaart. Ze vragen vervolgens of ze mogen langskomen om de kaart te vernietigen of de fraude tegen te gaan, maar ze doen zelf online aankopen met de kaart.

Er vielen al slachtoffers in onder meer Sint-Niklaas, Lokeren, Oudenaarde, Kluisbergen en De Pinte, maar wellicht ook buiten de provincie Oost-Vlaanderen. Het is niet de eerste keer dat er een waarschuwing wordt verspreid, want de fraudeurs zijn al een tijdje aan het werk.

Sinds december zjin er al 5 valse bankiers opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat om 1 Belg en 4 Nederlanders die in België verblijven. Al gaat het waarschijnlijk om een groter oplichtingsnetwerk, daarom roepen de politie en het parket op om nooit je bankkaart of pincode aan iemand te geven die je niet kent. Een echte bankmedewerker zal nooit zomaar naar je huis komen en je pincode opvragen.

Meest gelezen