Containers met de loketten en de toiletten staan voor het station
Belga

Vandalen vernielen toegang van toiletten station Mechelen: treinreizigers kunnen mogelijk nog weken niet naar het toilet

De openbare toiletten van het station van Mechelen blijven vermoedelijk nog wekenlang dicht na zwaar vandalisme. De deur van de tijdelijke toiletten voor het station werd onlangs ingetrapt en moet worden vervangen.

Vandalen hebben de toegangsdeur van de toiletten aan het station van Mechelen vernield. Daardoor kunnen reizigers daar waarschijnlijk minstens een paar weken niet meer naar het toilet. "De toiletten worden regelmatig geplaagd door vandalisme. De toegangsdeur werd heel recent ingetrapt en daarom is het gebouw nu gesloten", legt Bart Crols van de NMBS uit. "We hebben nu een nieuwe deur besteld en we hopen dat die zo snel mogelijk geleverd en geplaatst kan worden. Tot die tijd blijven ze jammer genoeg dicht. Wat wij uiteraard betreuren."

De komende jaren wordt er gebouwd aan het nieuwe treinstation van Mechelen. De oude lokettenzaal en het sanitair zijn al een tijdje geleden afgebroken en tijdelijk vervangen door containers aan de voorkant van het stationsgebouw. De sociale controle bij de toiletten is sindsdien verminderd en de wc's krijgen regelmatig af te rekenen met vandalisme. In 2027 moeten het nieuwe station van Mechelen klaar zijn.

De tijdelijke lokettenzaal in de containers voor het station
Belga

Meest gelezen