© Jonathan Folens

Man raakt zwaargewond bij ongeval op verkeerswisselaar in Moorsele

In Moorsele, deelgemeente van Wevelgem, is gisterenavond een Brit zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. De man verloor de controle over zijn stuur op de verkeerswisselaar van Moorsele, waarop zijn wagen begon te slippen en tegen een lantaarnpaal botste. De man zat gekneld in zijn wagen en moest door de brandweer bevrijd worden. 

Rond 19.40 uur reed de auto met Britse nummerplaat de oprit van de A19 richting Ieper op toen het fout ging. Op de invoegstrook verloor de bestuurder de controle over het stuur, waarop de auto begon te slippen en tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De auto werd diep ingedeukt, waardoor de bestuurder zwaargewond raakte en gekneld zat in de wagen.

Kort na het ongeval passeerde een verpleegkundige die de eerste zorgen toediende. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de brandweer moest een deel van het dak verwijderen om de bestuurder te bedrijven. Na de takelwerken kwamen de bevoegde diensten ter plaatse om de lantaarnpaal te herstellen. Mogelijk speelde de hevige regenval van gisteravond een rol bij het ongeval.

Meest gelezen