De plaats van het ongeval
Foto Peter Malaise

17-jarig meisje met step in levensgevaar na aanrijding in Kruisem

In Kruisem is een meisje van 17 levensgevaarlijk gewond geraakt na een ongeval met een step. Volgens de politie treft de bestuurder geen schuld. "Het gaat om een spijtig ongeval waarbij het meisje de wagen niet had zien komen", klinkt het bij burgemeester Joop Verzele (CD&V). 

Op de N60 in Ouwegem, deelgemeente van Kruisem, dicht bij de grens met Gavere, is een 17-jarig meisje deze middag aangereden door een auto. Het meisje reed in de richting van Gent met haar step op het kruispunt met Den Bos en de Galgenstraat. "Volgens getuigen en vaststellingen van de politie gaat het om een jammerlijk ongeluk", klinkt het bij burgemeester Joop Verzele (CD&V).

In levensgevaar

De bestuurder is een 70-jarige man uit Sint-Niklaas. "Hij kon het meisje niet meer ontwijken", gaat de burgemeester verder. "Ze reed tegen de richting in en had de wagen niet zien aankomen. Zo is ze met haar step onder de wagen terechtgekomen. Ze is levensgevaarlijk gewond en overgebracht naar het UZ in Gent." 

Het parket van Oost-Vlaanderen acht de omstandigheden duidelijk en heeft daarom ook geen verkeersdeskundige aangesteld.

BEKIJK - Op deze plaats gebeurde het ongeval:

Videospeler inladen...

Meest gelezen