Arbeider in levensgevaar na ongeval op Umicore-site in Hoboken

In het Antwerpse district Hoboken zijn twee gewonden gevallen bij een ongeval met een voertuig op de site van Umicore. Dat zegt Het Laatste Nieuws en Umicore bevestigt het nieuws aan het persagentschap Belga. Een van de twee slachtoffers verkeert in levensgevaar.

Het ongeval met een voertuig van een contractor van Umicore gebeurde volgens het bedrijf in de buurt van de waterzuiveringsinstallatie. Wat er precies misliep, wordt nog onderzocht. 

Umicore zegt wel dat het incident niet voor gevaar voor de omgeving of voor het milieu zorgde.

Een van de twee slachtoffers mocht het ziekenhuis intussen al verlaten, maar het tweede verkeert nog steeds in levensgevaar. "De gezondheidstoestand van beide collega's wordt nauw opgevolgd en onze gedachten zijn bij hen", zegt Umicore-woordvoerster Marjolein Scheers.

Meest gelezen