Veldrijder Michael Vanthourenhout bij de inhuldiging van het sportmedisch centrum
Foto Bert Feys

Belgisch kampioen Michael Vanthourenhout fietst nieuw sportmedisch centrum van Tielt in

In het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt heeft veldritkampioen Michael Vanthourenhout een nieuw sportmedisch centrum ingehuldigd. Het centrum is bedoeld voor zowel topsporters als amateursporters. Ze kunnen er onder meer terecht voor de behandeling van sportblessures, coaching en inspanningstesten. 

Topsporters en amateursporters kunnen voor de behandeling van blessures voortaan terecht in een nieuw sportmedisch centrum. Binnen de muren van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt kunnen ze een inspanningstest laten afnemen, trainingsadvies, een sportcardologische screening of behandeling van sportblessures krijgen.

Voor sporters die grenzen verleggen

"Het sportmedisch centrum is na het dagziekenhuis psychiatrie en de afdeling psychogeriatrie de derde nieuwe dienst die we in twee jaar tijd openen", zegt arts Philippe Vanderheeren. "Zo zetten we nog meer in op preventie, screening en begeleiding. Ideaal voor bijvoorbeeld sporters die eens hun grenzen willen verleggen door bijvoorbeeld de Mont Ventoux op te fietsen."

Foto Bert Feys

Tijdens de opening van het nieuwe centrum kreeg veldritkampioen Michael Vanthourenhout de kans om alle nieuwe toestellen uit te testen. Ook legde hij als eerste de inspanningstest af. "Dergelijke testen vind ik belangrijk, zowel voor topsporters als voor amateurs. Het is belangrijk om te weten als je al dan niet wel aan sport mag doen en of alles wel oké is met je hart."

"Een inspanningstest neemt ongeveer een uur in beslag", klinkt het bij sportinspanningsfysiologe Joni Vandewalle. "Daarnaast kunnen de sporters ook trainingsbegeleiding krijgen op basis van hun huidige conditie en hun specifieke doelstelling."

Meest gelezen