Carnavalisten in Merelbeke hebben weer een vaste loods
Foto Pieter Wandels

Vijf jaar na zware loodsbrand: carnavalisten van Merelbeke hebben nieuwe vaste plek

Carnavalisten van Merelbeke hebben na vijf jaar een nieuwe carnavalsloods. In 2018 brandde de loods uit en ging veel carnavalsmateriaal in vlammen op. Dat materiaal kunnen ze nu stockeren in een nieuwe loods op de site van het recyclagepark Hollebeek.

"Dit is een mooie dag voor alle carnavalisten in onze gemeente", zegt schepen van Carnaval in Merelbeke Luc Van Huffel (Open VLD) vanop de site van het recyclagepark Hollebeek waar hij de nieuwe carnavalsloods heeft ingehuldigd. "Na jaren van sukkelen hebben ze nu eindelijk een eigen loods waar ze aan hun praalwagens kunnen werken."

Permanente loods

In 2018 brandde de loods, op grondgebied van de gemeente Melle, helemaal uit. "Veel groepen moesten we daarom onderbrengen in een tijdelijke loods", gaat de schepen verder. "Gelukkig kunnen we zeggen dat er nu een permanente loods is voor alle groepen."

We leken soms meer op een verhuisfirma dan op een carnavalsvereniging

Joeri Tavernier van Karnavalcomité Merelbeke

Voor de carnavalisten in Merelbeke komt de nieuwe loods geen moment te laat. "Door de brand in 2018, en ook door corona, hebben we de laatste jaren veel tegenslag gekend", zegt Joeri Tavernier van Karnavalcomité Merelbeke. "We leken soms meer op een verhuisfirma dan op een carnavalsvereniging, maar na lang wachten is nu dus weer perspectief voor de toekomst van onze carnavalstraditie."

Foto Pieter Wandels

"De bouw van het nieuwe recyclagepark in Merelbeke bleek een unieke kans te zijn om ook een bouwhal voor onze carnavalsgroepen te voorzien", gaat de carnavalist verder. "Daarmee komt er een einde aan jaren van misérie."  

Klaar voor carnaval

Eind volgende week vindt de 54e editie van Carnaval Merelbeke plaats. "Daar kijken we enorm naar uit", zegt Tavernier. "Het wordt het eerste carnaval in drie jaar, dus je voelt de goesting bij de mensen. En dankzij de nieuwe loods kunnen de carnavalsgroepen zich nu helemaal klaarstomen voor volgende week."

Foto Pieter Wandels

Meest gelezen