Ingrid Depraetere

Ex-rijkswachter Willy Destrijker prijkt dit jaar als paassoldaat op de affiche van de Sint-Veroonmars in Lembeek  

In een nokvolle zaal De Kring in Lembeek, bij Halle, is de nieuwe paasaffiche onthuld om de Sint-Veroonmars op paasmaandag in Lembeek aan te kondigen. Elk jaar prijkt er op de affiche een sprekende foto van een paassoldaat. Dit jaar is de eer weggelegd voor Willy Destrijker van de soldatengroep Etat-Major. 

Het is misschien een van de spannendste momenten van het jaar in Lembeek, de bekendmaking van de paassoldaat op de affiche van de Paasprocessie. Uitgever Jan Neef maakt er elk jaar opnieuw het best bewaarde geheim in Lembeek van. 

Het moment dat je door hebt dat je op de affiche staat, dat pakt je

Willy Destrijker, paassoldaat Lembeek

Toen uiteindelijk het doek van de nieuwe paasaffiche viel, mocht Willy Destrijker glimmen van trots. Zijn foto verschijnt vanaf dit weekend aan honderden ramen in Lembeek en ver erbuiten. "Ik vind dit een bijzondere eer", vertelt de 65-jarige ex-rijkswachter. "Het moment dat je door hebt dat je op die affiche staat, dat pakt je." 

Willy is door en door een paassoldaat. "De Sint-Veroonmars zit diep in mijn hart", vertelt hij. "Sinds mijn negen jaar ga ik al mee in de processie. Eerst bij de Cavalerie en sinds  2017 met De Koninklijke Etat-Major der Paassoldaten."

Meest gelezen