Foto Chris Bosseloo

120 elektrische fietsen gaan in vlammen op bij brand in Lede, straat afgezet door asbestgevaar

In Smetlede, bij Lede, zijn 120 elektrische fietsen in vlammen opgegaan bij een brand in het pand van een fietshandelaar. Door de mogelijke aanwezigheid van asbest wordt aan buurtbewoners gevraagd om hun ramen en deuren uit voorzorg dicht te houden. De politie heeft de straat afgezet.

Sinds 11.00 uur deze middag is een grote rookpluim te zien bij fietsenwinkel D&S in de Molenhoek in Smetlede, bij Lede. Een brand in de loods van de fietsenwinkel heeft 120 elektrische fietsen beschadigd. De fietsen zijn niet meer te herstellen en moeten wellicht vernietigd worden. 

Asbestalarm

Politie en brandweer waarschuwen ook voor de mogelijke aanwezigheid van asbest. Buurtbewoners hebben alvast een melding gekregen om ramen en deuren uit voorzorg gesloten te houden. Ook de straat blijft afgesloten voor het verkeer. Een branddeskundige onderzoekt ondertussen hoe de brand is ontstaan. 

Foto VRT

Meest gelezen