Foto Ivan Elegeert

Auto rijdt door vangrail op E17 in Bazel: drie jongeren zwaargewond

Op de E17, aan de afrit bij Bazel en Haasdonk, is vanochtend een zwaar verkeersongeval gebeurd. Daarbij zijn drie mensen zwaargewond geraakt. Een van de drie jongeren is momenteel in levensgevaar. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht is het ongeval te wijten aan overdreven snelheid.

Het verkeersongeval gebeurde deze ochtend op de E17 aan de afrit bij Bazel en Haasdonk. Een wagen met drie inzittenden reed met hoge snelheid het afrittencomplex af. De auto zou tientallen meters lager, in de Portugezenstraat, in een gracht beland zijn en daar in brand gevlogen zijn.

Overdreven snelheid

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en konden de drie inzittenden bevrijden. Ze zijn alle drie zwaargewond afgevoerd naar een ziekenhuis in Antwerpen. Een van hen verkeert momenteel in levensgevaar. Het parket van Oost-Vlaanderen vermoedt dat het ongeval te wijten is aan overdreven snelheid.

Er zijn verder geen indicaties van een technisch defect. De bestuurder kon niet meer blazen. Het is wachten op de resultaten van een toxicologisch onderzoek. De identiteit van de bestuurder is onbekend. De eigenaar van het voertuig moet nog bevraagd worden. De passagiers worden wel al verhoord.

Foto Ivan Elegeert

Meest gelezen