Glabbeek

Opnieuw spoor van vandalisme in Glabbeek: burgemeester verhoogt  politiecontroles bij fuiven

Het vandalisme in Glabbeek houdt niet op. Voor het zoveelste weekend op rij zijn er vernielingen aangebracht in de gemeente. Meerdere brievenbussen zijn kapot geslagen en uitgetrokken. Ook enkele verkeersborden en straatnaamborden werden vernield. De burgemeester belooft nu meer politiecontroles om het vandalisme tegen te gaan. 

Vorige week kondigde burgemeester van Glabbeek, Peter Reekmans (Dorpspartij), extra camerabewaking aan nadat er opnieuw vandalisme werd vastgesteld in zijn gemeente. Die aankondiging schrikt de vandalen echter niet af. Dit weekend stelde de burgemeester opnieuw een spoor van vernieling vast in zijn gemeente. 

Vandalisme ontstaan na corona

Peter Reekmans, burgemeester Glabbeek (Dorpspartij)

"Er lijkt geen einde te komen aan dit vandalisme in Glabbeek, dat pas ontstaan is na de coronaperiode", zegt Reekmans. "Dit weekend zijn verschillende brievenbussen vernield alsook enkele verkeers- en straatnaamborden."

Vandalen

Volgens Reekmans gaat het om "een klein groepje jongeren die er plezier in schept het gemeentelijk patrimonium en de eigendom van inwoners opzettelijk te vernielen. Dat zowel op dagen met en zonder fuiven in Hangaar 44." 

Politiepatrouilles

Om hen een halt toe te roepen kondigde Reekmans vorige week extra camerabewaking aan op het volledig domein van Hangaar 44, de gemeentelijke speelterreinen en aan het gemeentehuis. Maar zolang die camera's er niet staan, komen er nu extra politiepatrouilles. 

"Ik heb de opdracht gegeven aan de politie om veel intensievere politiepatrouilles te houden bij het einde van elke fuif in de omgeving van onze fuiflocaties te houden", zegt Reekmans. "Dit tot de camera's er staan. Zo hoop ik het vandalisme in de gemeente een halt toe te roepen." 

Glabbeek

Meest gelezen