Ingrid Depraetere

Gemachtigd opzichter in Pepingen krijgt schuilhuisje  

Gemachtigd opzichter Steven Borremans kan voortaan schuilen voor regen en wind terwijl hij wacht om kinderen en ouders het zebrapad over te laten steken op de Ninoofsesteenweg in Pepingen. Schrijnwerker Pol Clement uit Bellingen maakte voor Steven een schuilhuisje.

Tien jaar lang staat Steven elke schoolochtend en -middag aan het zebrapad op de Ninoofsesteenweg in Pepingen. Als gemachtigd opzichter houdt hij, ter hoogte van basisschool Harten Troef, het verkeer tegen als kinderen en ouders de straat willen oversteken. “Ik sta hier altijd minstens een half uur voor de school begint en een half uur nadat de school uit is", vertelt Steven. 

Belgisch weertje

Ook op dagen met hevige wind en regen kan je Steven op zijn plaatsje vinden. En dat is ook sommige inwoners van Pepingen niet ontgaan. Inwoners die Steven waarderen en medelijden kregen wanneer ze  hem kletsnat in de regen zagen staan. 

Via Facebook lanceerden zij het idee om Steven een schuilhuisje te geven. En dat idee werd gelezen door schrijnwerker Pol Clement, die voorstelde om een schuilhuisje te bouwen.  

Ik ken geen enkele andere collega die zo'n schuilhuisje heeft

Steven, gemachtigd opzichter school Harten Troef Pepingen

Steven is er alvast heel blij mee. “Ik kan hier droog staan en uit de wind. Door de grote ramen, heb ik toch zicht of er mensen aankomen die mijn hulp nodig hebben. Het is echt een stuk comfortabeler. Ik ken geen enkele andere collega die zo'n schuilhuisje heeft", besluit Steven. 

Meest gelezen