Het gevecht gebeurde aan de parking bij de fuifzaal Bevegemse Vijvers
Foto Eric De Pessemier

Vijf politiemensen naar ziekenhuis gebracht na vechtpartij na scoutsfuif in Zottegem

In Zottegem zijn vijf agenten gewond geraakt toen ze moesten tussenkomen na een fuif. Toen de fuif afgelopen was, werd de sfeer gespannen op het parkeerterrein van de fuiflocatie. Toen de agenten aankwamen, keerde een groep heethoofden zich tegen hen. Vijf relschoppers konden opgepakt worden. 

"Vannacht omstreeks 4.30 uur liep de situatie op de parking van de Bevegemse Vijvers compleet uit de hand", klinkt het bij politiecommissaris Joke De Geyter. "Op vraag van de security kwam de politie ter plaatse. Onze mensen merkten een heel gespannen sfeer. En heel erg snel escaleerde de situatie."

"Het werd een hele chaotische nacht", gaat de commissaris verder. "Er moest bijstand worden gevraagd in het hele arrondissement. Onder meer de zones van Brakel, Ninove, Geraardsbergen-Lierde en Denderleeuw-Haaltert werden opgeroepen om onze mensen te helpen." 

Arbeidsonbekwaam

Uiteindelijk werden vijf agenten uit voorzorg naar het ziekenhuis  gebracht. Ze zijn tijdelijk arbeidsongeschikt. In het totaal werden twee meerderjarigen bestuurlijk opgepakt en drie gerechtelijk gearresteerd. "Het onderzoek loopt nog  volop", gaat de commissaris verder. "In de loop van de namiddag zullen ook de verhoren beginnen."

De leiding van de scoutsgroep in Zottegem neemt afstand van het incident. "Onze fuif was al een half uur afgelopen toen het op de parking plots fout liep", zegt fuifverantwoordelijke Wouter Monsaert. "Zo'n 15 heethoofden hadden het aan de stok gekregen met de security. De deuren van de fuifzaal waren toen al dicht. We hopen dat de gewonden snel weer op de been zijn."

Meest gelezen