Wijnegem Shopping viert 30ste verjaardag met Studio 100 musical en veel volk

Wijnegem Shopping - Wijnegem Shop Eat Enjoy zoals het tegenwoordig heet -  viert dit weekend zijn 30ste verjaardag. Dat gebeurt met een extra zondagsopening en zowel zaterdag als zondag voerde Studio 100 drie gelegenheidsmusicals op. Wijnegem Shopping telt 250 zaken, waarvan een aantal al van bij de opening aanwezig is. Die trouwe uitbaters en werknemers werden dan ook in de bloemetjes gezet

Directrice Katrien Geysen wijst erop dat Wijnegem Shop Eat Enjoy nog altijd het grootste van het land is en tot de grootste van Europa behoort. "En vergeet niet, er zijn heel wat handelszaken die hier al van bij het begin zijn, maar er zijn ook 15 mensen die hier 30 jaar na de opening nog altijd werken. Hen hebben we dit weekend extra in de bloemetjes gezet. Maar 't is dan ook een hele fijne omgeving om te werken, hier werken 1800 mensen, ik zeg altijd, dit is mijn tweede dorp. Onze troeven zijn onze lange openingstijden, zodat ook mensen na het werk nog kunnen langskomen, en onze 5.000 gratis parkeerplaatsen. We geloven dan ook nog volop in de toekomst, we blijven groeien en er blijven nieuwe winkels komen."

Van kleinste pand naar 2 shops

"Al 30 jaar werk ik hier in een horecazaak", vertelt Renata. "Het was heel heftig, maar leuk van in het begin. De afgelopen jaren waren natuurlijk moeilijk, 8 maanden thuis tijdens corona, dat was niet leuk, maar we hebben het overleefd. Wijnegem Shopping dat  is shoppen, eten, gezelligheid en gratis parkeren." 

Ook Sandrine is al 30 jaar actief in het shopping center. "Ik zit in de kleding, ik had een dames- en een herenzaak. Ik heb 25 jaar de twee gedaan en sinds vijf jaar alleen nog de dameskleding omdat dat beter te combineren was met het gezin. Toen ik hier 30 jaar geleden begon, was dat een grote stap, ik ben gestart in het kleinste pandje, ondertussen is dat allemaal gegroeid en ik heb het mij nooit beklaagd. Trouwens, ik heb net bijgetekend voor de volgende negen jaar, dus ik zie de toekomst hier nog helemaal zitten."

Zsofi Horvath, de communicatieverantwoordelijke van het shopping center is ook in haar nopjes. "We hebben hier een traditie om al onze mijlpalen groots te vieren, dus voor de 30ste verjaardag mocht dat niet anders zijn. Daarom vroegen we Studio 100 om een aangepaste korte musical te maken, met het verhaal van het shopping centrum als rode draad. Zeker omdat musicals tegenwoordig erg populair zijn, zagen we hierin het perfecte event om dit feest op te luisteren." Het liep trouwens storm voor elk van de zes voorstellingen, het publiek verdrong zich rond het podium, en stond van bovenuit en zelfs vanop de roltrappen te kijken. Er komen dit jaar nog tal van evenementen aan, laat Zsofi Horvath weten.

Aangepaste musical

"Het gebeurt echt niet vaak dat wij een show maken speciaal voor een event of zo, maar we hadden de vraag gekregen van Wijnegem Shopping om voor zijn 30ste verjaardag een gelegenheidsshow te maken. We hebben eerst intern gecheckt of dat in zo'n korte tijd kon. Iedereen reageerde enthousiast. We hebben in drie weken tijd een scenario geschreven en alle liedjes moeten herschrijven op maat van Wijnegem Shopping. Maar we hebben een show van 25 minuten neergezet, en 't is hier een ongelooflijk succes", vertelt An Van Eemeren van Studio 100. Studio 100 deed daarvoor een beroep op de  vaste jongerengroep die ook zingt en danst in de andere producties. Alles werd trouwens live gezongen en in een aangepaste choreografie gebracht.

Meest gelezen