© Pieter Van Hecke

Bekende Chinese striptekenaars geven workshop in striptekenatelier van Temse

In het striptekenatelier van Temse kwamen twee internationaal bekende Chinese striptekenaars langs om een workshop te geven. Ze werden enthousiast ontvangen door de leerlingen.

Maandagavond kwamen twee bekende Chinese striptekenaars naar het striptekenatelier van Temse. Daar gaven ze een unieke workshop aan de leerlingen. "Temse is de stripgemeente van Vlaanderen, dus dit moest hier een plaats hebben", zegt leraar Anton Van Steelandt. 

De twee stripauteurs werkten al mee aan grote realisaties. Zo was hun werk onder andere te zien in animatiefilms zoals 'Minions' en 'How to Train Your Dragon'. De workshop in Temse was dan ook een groot succes.

De strip maakt momenteel een verandering door, maar is nog altijd heel populair, zegt leraar Anton. "De strip digitaliseert. Ze blijven bestaan, maar in een andere vorm. De Chinese strip is weliswaar voor velen onbekend. Het is fantastisch om het atelier hiermee te laten kennismaken."

Ook bij het maken van striptekeningen wordt er meer en meer digitaal gewerkt
© Pieter Van Hecke
© Pieter Van Hecke

Er is deze maand een tentoonstelling 'Chinese Comics & Graphic Art' in Gent, naar aanleiding van de vierde editie van het Made in China-festival. Op die tentoonstelling wordt de graphic novel 'Kind' van de twee Chinese striptekenaars gelanceerd. De auteurs verblijven tot 22 maart in België om nog workshops en lezingen te geven op verschillende academies en scholen. 

Meest gelezen