foto Visit Gent

Veel Belgische bands en prominent podium voor jong talent op Boomtown tijdens Gentse Feesten

Het muziekfestival Boomtown pakt tijdens de Gentse Feesten uit met veel Belgische bands (Gabriel Rios, Whispering Sons, STAKE) én voor het eerst ook een prominent podium waar jong talent kansen krijgt. 

Boomtown trekt deze zomer opnieuw volop de kaart van Belgische bekende en minder bekende bands. Onder meer Gabriel Rios, Marble Sounds, Whispering Sons, Dans Dans en STAKE komen tussen 14 en 20 juli langs op de Kouter. "We maken vandaag ongeveer een derde van alle namen bekend", zegt Bert Bossaert van Boomtown. De komende maanden worden er nog meer artiesten aangekondigd.  

Voor elk wat wils

"We zetten dit jaar in op verschillende genres zodat alle muziekliefhebbers bediend worden. Er zijn de harde gitaren, onder meer met Doodseskader en Meltheads, maar er is ook dance met Dr. Rubinstein en Kamma & Masalo. De mensen die van zachtere muziek houden, kunnen naar Marina Herlop en Willy Mason komen luisteren." Het gros van de concerten is gratis en vindt plaats op het hoofdpodium Kiosk op de Kouter. Er is ook een betalend deel in Ha Concerts (de voormalige Handelsbeurs). Daar treedt onder meer Albaster DePlume op. 

Jong talent

Boomtown wil jong talent een prominentere plaats geven. "We hadden al een derde podium, maar dat werd niet door iedereen opgemerkt. We verhuizen het nu van de Opera, binnen, naar de Kouter, buiten. Het wordt het Alles Kan-podium: een tweede, kleiner podium waar jonge muzikanten, artiesten en collectieven hun kans krijgen." 

Duurzaamheid

Boomtown wil opnieuw inzetten op duurzaamheid. Het festival heeft een traditie op dat vlak en is zelfs een trendsetter. Zo was Boomtown tien jaar geleden het eerste 'plein' op de Gentse Feesten dat overstapte op de herbruikbare beker. Het leverde Boomtown het label 'voorbeeldevent' op. Sindsdien zijn er elk jaar projecten, vorig jaar werd de KU Leuven ingeschakeld om het energieverbruik te meten van de bands die er kwamen optreden. Ze kregen een aanbeveling om zuiniger te zijn. "Er is een nieuwe samenwerking, we maken later meer bekend." 

Boomtown vindt plaats tijdens de Gentse Feesten, van 14 tot en met 20 juli 2023. Er zijn twee podia op de Kouter, het hoofdpodium Kiosk en het Alles Kan-podium. De meeste optredens zijn gratis, er zijn ook betalende concerten in Ha Concerts. Meer info op de website van Boomtown.

Meest gelezen