Maarten De Cock

Opvolger voor festival Wild in 't Park in Herent: H'arena 3020, kleinschaliger en breder

In Herent is er een opvolger voor het fesitval Wild in’t Park. De organisatoren van het muziekfestival kondigden eind vorig jaar aan er na 15 jaar mee te stoppen. Het populaire festival was voor de organisatoren te groot geworden en het was ook moeilijk om genoeg vrijwilligers te motiveren. De opvolger heet H'arena 3020 en zal kleinschaliger zijn. Het zal ook geen puur muziekfestival meer zijn. Zo zal er ook plaats zijn voor comedy.

Organisator van Wild in ’t Park Pieter Taccoen kondigde eind vorig jaar onverwacht aan dat het festival er mee stopt. “Al het werk lag in de handen van enkele hardwerkende vrijwilligers. Intussen heeft iedereen kinderen en drukke jobs, waardoor de combinatie met maanden voorbereiding niet meer mogelijk bleek.”

H'arena

En toch komt er nu iets nieuws: H’arena 3020. Tijdens de weekends van zaterdag 29 april tot en met zaterdag 13 mei komt er in het Wildemanspark een nieuw totaalconcept. Schepen van Cultuur Stijn Van Meerbeeck (N-VA) legt uit. “Tijdens drie weekends zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo komt er onder meer een comedyshow en een festivalavond, maar er zal ook een familiedag zijn en nog andere evenementen.”

Het wordt een evenement voor de inwoners van Herent

Organisator Pieter Taccoen

Organisator en directeur van het gemeenschapscentrum De Wildeman wil nu vooral iets bieden voor de mensen van Herent zelf. “Het wordt heel breed en drie weekends lang. Echt iets waar je te voet of met de fiets en met heel de familie naar toe kan. We mikken niet meer op een groot festival voor de hele regio maar iets voor de Herentenaren. Het wordt de start van de zomer voor de mensen van Herent en wees gerust, ook nu pakken we uit met heel bekende namen.”

Het nieuwe festival gaat ook door in Het Wildemanspark in Herent gedurende drie weekends tussen 29 april en 13 mei.

Meest gelezen