Grote controleactie aan station Halle, in aanloop naar carnaval

Aan het station van Halle heeft de politie een grote controleactie gehouden bij bus- en treinreizigers. Iemand werd betrapt met een wapen, een andere met drugs en een reiziger bleek illegaal in het land. De controles gebeuren in aanloop naar het carnaval in Halle, de politie wil laten zien dat ze aanwezig is. 

Veel politie vandaag in en rond het station van Halle. Alle uitgangen van het station werden afgesloten en reizigers werden in de richting van de politiecontrole geleid. Eén reiziger werd betrapt met drugs, een andere droeg een wapen en dan werd ook nog iemand betrapt die illegaal in het land is. 

Eén man heeft geprobeerd aan de controle te ontsnappen en is zich gaan verstoppen in de kerk van Sint-Rochus. Maar daar werd hij al snel gevonden door de motorrijders van de politiezone Zennevallei. Ook bussen van De Lijn werden gecontroleerd, daar werden 52 processen-verbaal opgesteld voor zwartrijders. 

De politie doet de controles in aanloop naar het carnaval in Halle dat volgend weekend begint. Ze willen duidelijk maken aan de carnavalvierders die met het openbaar vervoer komen, dat ze gecontroleerd kunnen worden. 

Meest gelezen