Lommel plaatst herbruikbare werfdoeken met Lommels dialect en toeristische tips rond werken aan bushalte

De stad Lommel heeft voor het eerst herbruikbare én gepersonaliseerde werfdoeken met een boodschap geplaatst rond de werken voor het nieuwe buspaviljoen aan het Kerkplein. Vanaf nu zullen ze rond alle werken in de stad geplaatst worden. Er staan zowel bekende woorden uit het Lommelse dialect op als toeristische tips en activiteiten.

Frut. Jónk. Háán. Kwakvos. Dat zijn enkele woorden uit het Lommelse dialect die staan te pronken op de werfdoeken aan het Kerkplein rondom de werken voor het nieuwe buspaviljoen, die volop aan de gang zijn. "We kozen voor woorden die voor de Lommelaar heel herkenbaar zijn en voor de niet-Lommelaar juist erg uitdagend om uit te spreken", zegt Sophie Loots, schepen van Openbare Werken (CD&V) in Lommel. De stad plaatste voor het eerst herbruikbare én gepersonaliseerde werfdoeken met een boodschap, die vanaf nu rond alle werken in de stad geplaatst zullen worden. 

"We hebben gekeken naar wat interessant kan zijn voor de mensen die voorbij de werfdoeken wandelen", vertelt Loots. "De toeristische plaatsen van Lommel worden er bijvoorbeeld op vermeld, zodat we de bezoeker van onze stad kunnen informeren." Denk maar aan het GlazenHuis, de Duitse militaire begraafplaats en de vlinderwandeling in Kattenbos. "Maar we wilden nog iets extra's doen met de werfdoeken. En zo kwam de dienst communicatie met het idee om het Lommelse dialect en bekende Lommelse gezegden uit te lichten", aldus de schepen.

Mooier uitzicht

"De bedoeling is dat de werfdoeken vanaf nu hergebruikt worden bij andere werken. De werken aan het nieuwe buspaviljoen gebeuren pal in het centrum. Een werf is niet altijd even mooi om naar te kijken. De werfdoeken zorgen voor een mooier uitzicht", besluit Loots. 

In september zou het nieuwe buspaviljoen aan het Kerkplein in Lommel klaar zijn. De stad investeert er zo'n 600.000 euro in.

radio2

Meest gelezen