Stad Halle en organisatie Carnaval Halle waarschuwen jongeren voor drugs- en alcoholgebruik

De stad Halle en de organisatie van Carnaval Halle, Halattraction, zetten via een sensibiliseringscampagne alle feestvierders aan om het feestweekend op een positieve en veilige manier te beleven. Via affiches en grappige berichten willen ze vooral waarschuwen voor het drugs- en alcoholgebruik.

Organisator Halattraction en de stad Halle willen een positief en veilig Carnaval Halle dit weekend. "We willen dat iedereen carnaval kan vieren op een veilige manier, van jong tot oud", zegt Jos Appelmans, voorzitter van Halattraction. "Het moet veilig, proper en positief zijn zoals we al jaren carnaval vieren in Halle."

Halattraction heeft daarom een sensibiliseringscampagne opgezet, samen met de stad Halle, politiezone Zennevallei, brandweerzone Vlaams-Brabant West, het Rode Kruis en AZ Sint-Maria. "We hebben verschillende affiches verspreid over heel het terrein over onder meer het drugs- en alcoholgebruik."

Op de affiches staan grappige berichten, bijvoorbeeld "Helemaal gaar? Slaap in uw bed in plaats van op 't trottoir", om het alcoholprobleem te bespreken. "Carnaval is altijd gelinkt aan overmatig alcoholgebruik. We willen de jeugd duidelijk maken dat drugs en alcohol gevaarlijk kunnen zijn en dat ze in grote evenementen, zoals Carnaval Halle, niet thuis horen."

Biologisch afbreekbare confetti

Naast een campagne tegen drugs- en alcoholgebruik wil de organisatie ook een proper Carnaval Halle vieren. "Als derde grootste carnaval van België is dat onze plicht. Bij elke eetstand staan vuilbakken, om het afval te sorteren. Daarnaast gebruiken we ook biologisch afbreekbare confetti."

Carnaval Halle vindt plaats van zaterdag 18 maart tot maandag 20 maart. De organisatie mikt op meer dan 100.000 bezoekers.

Meest gelezen