Radio2

Burgemeester Puurs-Sint-Amands legt eerste steen van nieuw gemeentehuis

In Puurs-Sint-Amands heeft burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) de eerste steen gelegd van een nieuw gemeentehuis. De bouw is daarmee officieel begonnen. Het gemeentehuis wordt gebouwd op het Forum, tegenover sport- en evenementenhal Binder, en zal er volgend jaar staan.

De bouw van een nieuw gemeentehuis in Puurs-Sint-Amands is officieel gestart. Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft de eerste steen gelegd. "Een nieuw gemeentehuis is toch wel een mijlpaal", zegt Van den Heuvel. "Voorheen zaten onze diensten verspreid op een drietal plaatsen in oude gebouwen. Dus er was dringend nood aan vernieuwing."

We willen een betere dienstverlening en een aangenamere plek voor onze werknemers
Koen Van den Heuvel (CD&V), burgemeester Puurs-Sint-Amands

Het nieuwe gemeentehuis heeft verschillende troeven. "Eerst en vooral willen we een betere dienstverlening aanbieden in een mooi en open gebouw dat openstaat voor al onze inwoners. Ten tweede moet het ook een aangenamere werkplek worden voor onze werknemers. De wereld staat niet stil. We werken op een andere manier dan enkele jaren geleden. Zo zijn digitalisering en thuiswerken er bijvoorbeeld bijgekomen", zegt Van den Heuvel. Een 200-tal werknemers zullen in het nieuwe gemeentehuis werken.

Daarnaast zal het gebouw ook aandacht hebben voor het klimaat. "De huidige gebouwen zijn oud en verbruiken veel energie. Het nieuwe gebouw zal energiezuinig en klimaatrobuust zijn", zegt de burgemeester. Zo wordt er gewerkt met zonnepalen, warmtepompen, een daktuin en regenwaterrecuperatie.

Polyvalent

Het gebouw is ook polyvalent. "De raadszaal waar de gemeenteraad plaatsvindt, zal ook gebruikt worden voor huwelijken. Het wordt een mooie, open zaal op de eerste verdieping, met zicht op de omgeving en de kerktoren van de Sint-Pieterskerk", aldus Van den Heuvel.

De bouw van het gemeentehuis is eigenlijk al een tijdje aan de gang. "We hebben ondertussen de kelder dichtgelegd en zitten nu op het gelijkvloers", zegt projectcoördinator Leen Notaerts. "De bedoeling is dat we tegen eind mei volledig onder het dak zitten. Het gebouw zou dan in de loop van 2024 opgeleverd worden."

Meest gelezen