Christophe Vandercam / Photo News

Franse Gemeenschapsregering zet ban op TikTok

Ook de Franse Gemeenschapsregering heeft beslist om TikTok te verbieden op de werktelefoons en -computers van bepaalde medewerkers. De maatregel wordt binnen zes maanden geëvalueerd.

De beslissing betreft de vijf ministers, de leden van de ministeriële kabinetten en het personeel van ETNIC, de overheidsinstantie die de eigen IT-infrastructuur van de Franse Gemeenschap beheert.

Voor andere openbare besturen zal de beslissing om TikTok al dan niet te verbieden worden genomen door hun respectievelijke bestuursorganen. 

"Zij worden echter sterk aangeraden om waakzaam te blijven over het gebruik van TikTok door hun diensten en personeel, en voor de mogelijke risico's die verbonden zijn aan het gebruik van deze applicatie", aldus de regering donderdag in een verklaring.

TikTok is eigendom van het Chinese ByteDance en ligt onder vuur sinds het technologiebedrijf toegaf dat bepaalde werknemers toegang hadden tot de gegevens van Amerikaanse en Europese gebruikers. 

Steeds meer regeringen en parlementen verbieden TikTok op de werktelefoons en andere zakelijke toestellen van hun personeel uit angst voor datadiefstal en spionage. De afgelopen tijd kwam er al onder meer een verbod vanuit de Vlaams en federale overheid en verbood ook de Brusselse regering het gebruik op diensttoestellen.

Meest gelezen