imago images / Sven Simon

Gent start met opleiding sociale media voor personeel na ongepaste TikTok-video

In Gent start vandaag de eerste opleiding sociale media voor medewerkers van een OCMW-rusthuis. De vorming komt er na een incident waarbij personeel een ongepast TikTok-filmpje maakte van een bewoner. De opleiding wordt het eerst in het betrokken rusthuis gegeven en zal later ook in de andere OCMW-woonzorgcentra uitgerold worden.

Een maand geleden werden twee zorgkundigen van het woonzorgcentrum Zuiderlicht op de vingers getikt nadat een TikTok-filmpje was opgedoken waarin ze een bewoner beledigden. Ze kregen een sanctie en de stad beloofde werk te maken van een opleiding rond sociale media om nieuwe incidenten in OCMW-rusthuizen te vermijden. De vorming start vandaag in Zuiderlicht en zal later in alle stadswoonzorgcentra gegeven worden. 

"Voor iedereen een les"

"We willen dat iedereen hier een les uit trekt en organiseren daarom een opleiding. Het personeel leert welke privacyregels gelden, hoe er respect kan getoond worden, wat de impact is van pestgedrag en wat wél en niet kan", zegt schepen Rudy Coddens (Vooruit). 

"We hadden een confrontatiegesprek met de betrokken personeelsleden", zegt Coddens (Vooruit), na een vraag van raadslid Els Roegiers (N-VA). "Ze beseffen het fout te hebben." Het onderzoek loopt, de familieleden dienden een klacht in. 

Meest gelezen