Archieffoto

Honderden kilo's cocaïne gevonden in Antwerpse haven

In de Antwerpse haven zijn enkele honderden kilo's cocaïne aangetroffen. Dat meldt de FOD Financiën. De drugs lagen in twee bestelwagens die werden gecontroleerd.

In het Antwerpse havengebied hebben de douanediensten in de omgeving van kaai 1333, op de Europa-terminal, honderden kilo's cocaïne onderschept. De drugs werden aangetroffen in twee bestelwagens die werden gecontroleerd, omdat er sprake was van een verdachte situatie.

"De partij verdovende middelen is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van een van de aangemeerde Grimaldi-schepen afkomstig uit Zuid-Amerika", stelt FOD Financiën. "De partij cocaïne werd in beslag genomen door de douanediensten en onmiddellijk overgebracht ter vernietiging." Het onderzoek loopt.

Meest gelezen