Antwerps burgemeester Bart De Wever sluit tijdelijk café op Turnhoutsebaan na vechtpartijen met uitbater

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft beslist om tijdelijk een café op de Turnhoutsebaan te sluiten. De laatste maanden vonden er verschillende vechtpartijen plaats waarbij de uitbater betrokken was. Het café moet nu voor 2 maanden dicht, omdat het de openbare orde verstoort.

Een café op de Turnhoutsebaan zal voor twee maanden sluiten, nadat er verschillende vechtpartijen hebben plaatsgevonden. Op 5 december 2022 stelde de politie vast dat er ruzie was ontstaan tussen een café-uitbater en een klant omdat de klant het café niet wou verlaten bij sluitingstijd. Op camerabeelden is te zien hoe de uitbater verschillende slagen toediende met een baseballknuppel.

De politie ontving ook verschillende klachten voor nachtlawaai en geluidsoverlast van dronken klanten. 

Een maand geleden, op 14 februari, vond er opnieuw een vechtpartij plaats. Deze keer toonden de camerabeelden hoe de uitbater enkele vuistslagen toediende tegen het hoofd en de benen van een man, die er een grote snede aan zijn voorhoofd aan overhield. Verschillende personen raakten betrokken bij het gevecht en moesten naar het ziekenhuis.

Openbare veiligheid en rust

Na alle klachten die zijn binnengekomen bij de politie, stelt de stad vast dat het café aan de Turnhoutsebaan de openbare veiligheid en rust verstoort. De horecazaak ligt bovendien in een drukke winkelbuurt en in de omgeving van het openbaar vervoer, waar gezinnen met kinderen wonen en heel wat scholen gevestigd zijn. Daarom besliste burgemeester Bart De Wever om het café tijdelijk te sluiten voor een termijn van 2 maanden.

Meest gelezen