Geluidsoverlast Brugse reien bijna opgelost: bootjes  varen binnen een paar jaar allemaal elektrisch

Er is een oplossing voor de klacht over geluidsoverlast op de reien in Brugge. Het stadsbestuur en de rederijen zijn overeengekomen om in de toekomst enkel nog rondvaarten te organiseren met elektrische bootjes. 

Vorige week had een schrijver die vlakbij woont een klacht ingediend omdat de schippers veel te veel lawaai maakten. Blijkbaar komt het door vijf schippers die allemaal varen met een bootje met dieselmotor. Ze moeten hun stem verheffen om boven het geluid van die motor uit te komen.

De schippers zijn van goede wil en ze beseften niet dat ze voor lawaaioverlast zorgden
Mieke Hoste, schepen van toerisme in Brugge

"Nu al is de helft van de toeristische bootjes in Brugge elektrisch", weet Mieke Hoste, schepen voor toerisme in Brugge (Vooruit). "Tegen ten laatste 2027 zou de volledige vloot elektrisch varen en dan is het probleem van geluidshinder hopelijk van de baan. Dat zullen we moeten ondervinden", zegt Hoste. "De schippers zijn erg geschrokken van de klacht. Ze waren zich van geen kwaad bewust."

Meest gelezen