Brand uitgebroken in Brussel in gebouw waar daklozen verblijven, niemand is gewond

In een gebouw in Brussel waar een burgerplatform daklozen had ondergebracht, is een brand uitgebroken. De brand is onder controle en iedereen werd op tijd geëvacueerd. Dat laat de Brusselse brandweer weten.

In de Brusselse gemeente Schaarbeek heeft een brand gewoed in een gebouw aan de Leuvensesteenweg. Dat zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Het gaat over een leegstaand kantoorgebouw dat gekraakt was door een burgerplatform om onderdak te bieden aan daklozen, onder wie asielzoekers, die nog niet terechtkunnen bij Fedasil. 

De brand is ontstaan op de eerste verdieping, waar de ruimte was ingedeeld met houten schuttingen. Volgens de brandweer is de brand hoogstwaarschijnlijk accidenteel ontstaan. De politie heeft een honderdtal mensen uit het gebouw geëvacueerd voor wie vannacht onderdak gezocht moet worden. Er zijn geen gewonden gevallen. 

Meest gelezen