copyright Stad Gent - Dienst Toerisme

Gent wil met lockers parkeerchaos steps en plooifietsen vermijden

De stad Gent gaat speciale lockers voorzien waarin mensen tijdelijk een step of plooifiets kunnen opbergen. Het project wordt eerst uitgerold aan het nieuwe stadskantoor aan Gent-Zuid. Daar zorgen slecht geparkeerde steps en plooifietsen nu soms voor wanorde. 

Aan het nieuwe stadskantoor aan Gent-Zuid slingeren steps en plooifietsen rond. Bezoekers parkeren ze her en der, ook op de trappen. Dat zorgt voor wanorde en slechtere toegankelijkheid. Er is een fietsenparking in de buurt met voldoende ruimte, maar stepgebruikers benutten die niet. Toen de parking werd gebouwd, jaren geleden, was er van plooifietsen nog geen sprake. De stad wil nu orde scheppen in de chaos door lockers te plaatsen waar gebruikers hun vervoermiddel veilig kunnen opbergen. Dat laat schepen Hafsa El-Bazioui (Groen) weten na een vraag van Stijn De Roo (CD&V). 

De stad plaatst de lockers op een aparte plaats, waardoor er geen fietsenstalplaatsen verdwijnen. Elk kastje krijgt een zelf in te stellen cijferslot. Een locker kan maar een beperkte tijd gebruikt worden. Dat moet misbruik voorkomen en garanderen dat er enkel een fiets of step gestald wordt. De lockers komen er eerst aan het stadskantoor. De Roo vraagt de stad om te onderzoeken of het project ook breder uitgerold kan worden. 

Meest gelezen