Jazz Middelheim gaat opnieuw door vanaf 2024

Het muziekfestival Jazz Middelheim in Antwerpen zal opnieuw doorgaan vanaf 2024. Na het faillissement van de vorige organisator, gaan de stad Antwerpen en VRT samen op zoek naar een nieuwe partner om het festival jaarlijks te laten plaatsvinden. Dit jaar zal er geen editie zijn, omdat de VRT en de stad de tijd willen nemen om de juiste organisator te vinden.

Vanaf 2024 zal het festival Jazz Middelheim in Antwerpen weer doorgaan. Dat melden de stad Antwerpen en VRT, die hun schouders zetten onder de doorstart van het festival. "Het is een heel belangrijk festival dat populair is bij jong en oud", zegt Chantal Pattyn, nethoofd van Klara, die vaste partner is van het festival. "Jazz Middelheim is een oude traditie die begonnen is bij de VRT en die traditie willen we behouden."

De stad en VRT gaan daarom op zoek naar een partner om het festival jaarlijks te laten plaatsvinden. "We zijn ontzettend blij dat we daarmee de toekomst van het festival kunnen verzekeren." Al zal er dit jaar nog geen nieuwe editie zijn. "We stellen het een jaar uit om de juiste partner te vinden om een duurzame samenwerking aan te gaan. Alleen op die manier kunnen we de toekomst van het festival garanderen."

Faillissement

In december 2022 raakte bekend dat de organisatie achter Jazz Middelheim en Gent Jazz, vzw Jazz en Muziek, failliet was verklaard. De organisatie kampte met een torenhoge schuldenberg. Organisator Bertrand Flamang lag in conflict met zijn raad van bestuur en was sinds maart niet meer betrokken bij de organisatie van beide festivals. Eerder raakte al bekend dat er een nieuwe organisator is voor Gent Jazz.

Meest gelezen