Justin Bieber kan weer glimlachen: gezichtsverlamming lijkt stilaan verleden tijd

De Canadese popster Justin Bieber lijkt stilaan zijn gezichtsverlamming te overwinnen. Negen maanden geleden kondigde hij aan dat hij lijdt aan een zeldzame ziekte die de spieren in zijn aangezicht aantast. In een video op Instagram toont hij nu dat hij zijn gezicht opnieuw kan bewegen, het resultaat van spieroefeningen. Het is nog niet duidelijk of opnieuw optreden er alweer in zit.

"Zoals je ziet, knippert dit oog niet. Ik kan niet lachen met deze kant van mijn gezicht, en mijn neusvleugel beweegt niet."

In juni vorig jaar kondigde de Canadese popster Justin Bieber aan dat hij lijdt aan het syndroom van Ramsay-Hunt. Door de zeldzame ziekte was een deel van zijn gezicht verlamd. Hij moest daardoor de geplande Justice-wereldtournee afgelasten die hem ook naar het Sportpaleis in Antwerpen zou brengen.

Maar tegenwoordig gaat het weer beter met Bieber, zo blijkt uit een video die hij gisteren deelde op Instagram, en waarop hij breed glimlacht. Het is het resultaat van speciale spieroefeningen waarmee hij de controle over zijn gezicht stilaan terugkrijgt.

Videospeler inladen...

Of dit betekent dat Justin Bieber opnieuw toe is aan optreden, is nog niet duidelijk. 

Nooit helemaal genezen

Het syndroom van Ramsay-Hunt is een zeldzame aandoening die veroorzaakt wordt door een virus van de herpes-familie. Het nestelt zich in een van de zenuwwortels van het aangezicht. De ziekte kan soms jarenlang sluimeren voor de symptomen opduiken.

Het duurt weken tot zelfs maanden voor patiënten helemaal hersteld zijn - zo ook dus bij Bieber. Helemaal genezen, is onmogelijk. Het blijft sluimeren in het lichaam van de drager. Zoals andere herpesvirussen kan het opnieuw de kop opsteken wanneer de patiënt vermoeid is of wanneer zijn immuunsysteem aangetast is.

Veel rusten is dus de boodschap, als we Justin Bieber ooit nog eens in het Sportpaleis willen zien optreden.

Meest gelezen