Verkeershinder tot Hemelvaart door vernieuwing van een brug op knooppunt in Lummen

Maandag starten werken aan één van de bruggen op het verkeersknooppunt in Lummen. De weg die het verkeer op de E313 vanuit Antwerpen naar de E314 richting Nederland leidt wordt vernieuwd. In de nacht van maandag op dinsdag en in het weekend van O.H.Hemelvaart wordt de brug helemaal afgesloten, op andere momenten moet het verkeer vertraagd over smallere rijstroken. 

De brug op het verkeersknooppunt in Lummen is aan renovatie toe om de levensduur te verlengen en het rijcomfort te verhogen. Daarom worden op de verbinding tussen de E313 vanuit Antwerpen naar de E314 richting Nederland de waterdichting en asfaltlaag vernieuwd. Die ingrepen moeten waterdoorsijpeling en op termijn betonrot voorkomen. De werken starten op maandag 20 maart. 

In de nacht van de maandag op dinsdag wordt de werfsignalisatie geplaatst. Daarvoor zal het verkeer op de E313, vanuit Antwerpen richting E314 Genk/Aken, ‘s nachts enkele uren omgeleid worden via afrit 26bis Industrie Zolder-Lummen. De maanden nadien moet het verkeer aan vertraagde snelheid over smallere rijstroken en de pechstrook. Als het weer meezit, dan worden de werken in het weekend van Onze-Lieve-Heer Hemelvaart afgerond. 

Meest gelezen