Simone Mariën

Zoektocht naar vermiste vrouw van 80 uit Houthalen-Helchteren: politie roept buurtbewoners op om tuinen en tuinhuizen te controleren

De politie zoekt nog altijd naar Simone Mariën, de vrouw van 80 met dementie die gisterenvoormiddag verdween in Houthalen-Oost. Momenteel wordt met een drone boven domein Kelchterhoef gezocht. De politie en het parket roepen de buurtbewoners op om hun tuinen, tuinhuizen en eventuele camerabeelden na te kijken.  

De politie zocht overdag al met een helikopter boven het natuurgebied Tenhaagdoornheide in Houthalen-Helchteren. Tegelijkertijd kamden agenten met quads de bosrijke omgeving uit. Maar voorlopig zonder resultaat. 

"Op camerabeelden van een buurtbewoner hebben we de vrouw gezien, rond 10 uur gisterenochtend in de Canadastraat, dat is dicht bij haar woning", vertelt Pieter Strauven van het parket. Maar sindsdien ontbreekt elk spoor van de vrouw met dementie. "We willen de helikopter nu opnieuw de lucht in sturen, dit keer met een warmtecamera, om te zoeken in de buurt van de Canadastraat en het militair domein dat daar in de buurt ligt."

De politie en het parket roepen de buurtbewoners op om hun tuinen en tuinhuizen na te kijken, en eventuele camerabeelden. "De vrouw ging ook regelmatig wandelen in Kelchterhoef, daar is de politie met een drone aan het zoeken", vult Strauven aan.

Buurtbewoners zoeken mee

Gisteravond hebben enkele tientallen buurtbewoners meegezocht naar Simone. "We hebben ons snel georganiseerd", vertelt Claudia, die vlak naast het echtpaar Mariën woont. "In groepjes van tien of twintig mensen hebben we heel Houthalen-Oost uitgekamd. De politie hielp ons door aan te geven waarop we moesten letten tijdens onze zoektocht. We kunnen alleen maar hopen dat we snel een aanwijzing vinden."

Simone ontsnapte gisterochtend rond 11 uur aan het oog van haar echtgenoot. Ze vertrok op een grijze damesfiets met achteraan twee grote donkergrijze fietstassen. "Het zijn heel sportieve mensen, want ze fietsten regelmatig samen naar Kelchterhoef en Hengelhoef", vertelt buurvrouw Yolande. "Simone kan heel goed fietsen, maar dat maakt het ook moeilijker om haar nu te vinden." 

Buurtbewoners zoeken mee naar Simone Mariën

Verward

Simone Mariën kampt met dementie en kan dus verward overkomen. Ze heeft kort, grijs haar en is struis gebouwd. Simone is ongeveer 1 meter 65 groot en droeg op het moment van haar verdwijning een bordeaux jas, een blauwe muts, een bruine jeansbroek en blauwe schoenen. 

Tips

"We houden alle pistes open en zoeken met man en macht verder naar mevrouw Mariën", zegt Marijke Teunis, woordvoerder van het parket van Limburg. Burgemeester Alain Yzermans (Vooruit) vraagt mensen die mee willen zoeken naar de vermiste vrouw, zich te melden bij politiezone Carma. 

Wie Simone Mariën denkt gezien te hebben of tips heeft die te maken hebben met haar verdwijning, kan terecht bij de politie op het gratis nummer 0800/30.300.

Eind vorige maand verdween ook al een vrouw met dementie in Maasmechelen. De vrouw werd na enkele dagen dood teruggevonden. 

Het Limburgse hondenteam zoekt ook mee naar de vermiste vrouw

Meest gelezen