Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Minstens 14 doden bij aardbeving in Ecuador 

In het Zuid-Amerikaanse land Ecuador heeft een aardbeving met een kracht van 6,5 al aan minstens 14 mensen het leven gekost. Verscheidene gebouwen raakten beschadigd. De beving werd ook in Peru gevoeld.

De aardbeving deed zich rond 12 uur lokale tijd voor in Balao, een stad in het zuiden van Ecuador op 140 kilometer van de grootstad Guayaquil. Het Amerikaanse seismologische instituut USGS heeft het over een kracht van 6.8. De Peruaanse autoriteiten registreerden een beving van 7.0. De aardbeving veroorzaakte paniek. Inwoners liepen de straat op of springen uit hun auto. 

"Tot nu toe zijn er in Ecuador 14 doden gemeld: 12 in de provincie El Oro en twee in de provincie Azuay", zegt het bureau van de Ecuadoraanse president op Twitter. Er raakten ook bijna 400 mensen gewond. In verschillende steden zijn huizen ingestort, onder meer in de stad Cuenca, die erg getroffen werd.

Volgens het Franse persbureau AFP zijn daar ook huizen vernield in het historische centrum. In buurland Peru, in de grensstad Tumbes, is een meisje omgekomen toen een baksteen op haar hoofd viel. Daar is de schade al bij al beperkt gebleven.

BEKIJK - In Machala en Guayaquil wordt puin geruimd en bergen hulpdiensten de lichamen:

Videospeler inladen...
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen