Radio2

Zoek de fout op signalisatiebord in Grimbergen: "De provincie Vlaamse-Brabant heet U welkom"

In Strombeek-Bever, bij Grimbergen, staat er aan de provinciegrens een bord met nogal opmerkelijke fouten. “De provincie Vlaamse-Brabant, heet U welkom” staat er te lezen. Een inwoner deelde het provinciebord in een lokale Facebookgroep en dat lokte al snel veel reacties uit.

Op de Sint-Annalaan in Strombeek-Bever, bij Grimbergen, kan je voortaan de provincie “Vlaamse-Brabant” binnenrijden. Dat staat toch op het signalisatiebord dat mensen welkom heet. Ook de hoofdletter U, wat eerder archaïsch taalgebruik is, botst op veel verontwaardiging bij inwoners op sociale media. “Franse touche aan gegeven” en “Ze zullen Google-vertaler gebruikt hebben”, klinkt het in de Facebookgroep "Ge zijt van Grimbergen als ..." .

Wie is er verantwoordelijk?

Maar wie is verantwoordelijk voor de tekst op het bord? “We hebben het opgevangen en waren zelf heel verwonderd over wie de tekst gemaakt zou hebben”, zegt Philip Roosen (N-VA), eerste schepen in Grimbergen. “We hebben meteen contact opgenomen met de provincie met de vraag wie hier verantwoordelijk voor is, gewezen op de twee fouten en gevraagd om het zo snel mogelijk recht te zetten. Als gemeente hebben we die magistrale fout lijdzaam moeten aanzien, met de lange ij”, lacht Roosen.

Of er nog andere foutieve borden zijn, is nog niet geweten. “Op ons grondgebied gaat het om één bord, maar ik ga ervan uit dat het een eenmalig feit is. Voor ons is het belangrijkste dat het zo snel mogelijk rechtgezet wordt”, aldus de schepen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, dat verantwoordelijk is voor het plaatsen van verkeersborden op de gewestwegen, was nog niet op de hoogte. “Het is zeker niet de bedoeling dat daar taalfouten op staan. Het AWV zal het nodige doen om het bord te vervangen en nagaan hoe het fout heeft kunnen lopen.”

Meest gelezen